English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Miss Violence: Πως υποδέχτηκε το κοινό του 54ου TIFF την ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά


Στο κατάμεστο Ολύμπιον πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2013 η πρεμιέρα της ταινίας Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία εντάσσεται στις Ειδικές Προβολές του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία, η οποία ενθουσίασε το κοινό, συνθέτει μια ρεαλιστική σπουδή για τη βία δομημένη επάνω στα σκοτεινά μυστικά μιας οικογένειας και έχει ήδη αποσπάσει δύο σημαντικές διακρίσεις στο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας - Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας και Κύπελλο Βόλπι ανδρικής ερμηνείας για τον Θέμη Πάνου.

Καλωσορίζοντας το κοινό στην προβολή, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης τόνισε: «Αγαπώ πολύ το Miss Violence. Ήταν μια ανακάλυψη που κατέκτησε τον κόσμο, σαρώνοντας βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ, όπως αυτό της Βενετίας. Όταν η προώθηση, το ταλέντο και η επιμονή είναι εκεί, έχουμε καλό αποτέλεσμα. Συγχαίρω τον σκηνοθέτη για την εκπληκτική του δουλειά και του εύχομαι τα καλύτερα για όσες ακολουθήσουν».


Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά, ο Αλέξανδρος Αβρανάς σημείωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ. Με συγκινείτε» και παρουσίασε τους συντελεστές της ταινίας, μεταξύ των οποίων και οι ηθοποιοί Ελένη Ρουσσινού, Ρένη Πιττακή και Σίσσυ Τουμάση.

Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης απάντησε σε ερωτήσεις των θεατών. Ο ίδιος επεσήμανε για την ταινία του πως «δεν είναι σοκαριστική, αλλά φτιαγμένη με σεβασμό σε όσους έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και θέτει το ερώτημα γιατί στην κοινωνία δεν αντιδρούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλοι μας έχουμε κάτι να χάσουμε, γι' αυτό δεν κάνουμε την προσωπική μας επανάσταση. Μένουμε πίσω από κλειστές πόρτες». Σε ερώτηση θεατή για το εάν η ταινία παρουσιάζει μια άσχημη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο σκηνοθέτης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Το Miss Violence έχει κάτι το απρόσωπο και δεν αναφέρεται αποκλειστικά στην ελληνική πραγματικότητα». Αναφερόμενος στην αισθητική της ταινίας, εξήγησε ότι δεν τον ενδιέφερε να παραπέμπει σε κάτι τυπικά ελληνικό. «Όχι ότι έχω πρόβλημα με την ελληνικότητα, αλλά ήθελα να κάνω κάτι παγκόσμιο, να έχει οικουμενικότητα». Το ίδιο περίπου είχε δηλώσει και στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της προβολής της ταινίας, όπου μεταξύ άλλων όταν ρωτήθηκε για το αν οι διεθνείς επιτυχίες συμβάλλουν ώστε να συγκροτηθεί ένα νέο κύμα στον ελληνικό κινηματογράφο ή ένα “weird greek cinema”, όπως είπαν κάποιοι κριτικοί, απάντησε: «Εγώ τέτοιες ταμπέλες με επιτυχίες από 2,5 ταινίες δεν δέχομαι. Φτάνει πια με τις ταμπέλες, αρκετά. Έχει τελειώσει η εποχή που γυαλίζαμε στιγμές, αρκετά τα ζήσαμε αυτά από τη δεκαετία του '80. Φτάνει πια με την ωραιοποίηση των πραγμάτων». 

Η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου από την Feelgood Entertainment. 
Δείτε το τρέιλερ:

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More