English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Mistaken for Strangers [2013]

Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που μπορεί να σταθεί εξίσου και σαν ταινία μυθοπλασίας. Εντάξει, σχεδόν εξίσου, γιατί το «Mistaken for Strangers» περιλαμβάνει και ολόκληρα μουσικά κομμάτια από την περιοδεία του συγκροτήματος «The National», κάτι άβολο για μια σπουδαία ιστορία, αλλά επιτακτική ανάγκη για ένα μουσικό ντοκιμαντέρ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ για τους «The National». Δεν είναι μόνο αυτό…
Ο μικρός αδερφός του Ματ Μπέρνινγκερ, (τραγουδιστής των «The National») Τομ, αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα, με αφορμή τη μεγάλη περιοδεία τους στην οποία και του πρόσφεραν δουλειά. Είναι ενθουσιασμένος που θα είναι μαζί τους, είναι αποφασισμένος για αυτή την κινηματογράφηση και χαίρεται ακόμα, που θα μπορέσει να περάσει λίγο χρόνο με τον αδελφό του.
Τον γοητευτικό, πετυχημένο, σοβαρό τραγουδιστή του συγκροτήματος. Τον προσωπικό του ήρωα δηλαδή. Όμως το πρόγραμμα είναι λίγο πιο αυστηρό από όσο μπορεί να ακολουθήσει και ο ενθουσιασμός του θα τον θέσει σύντομα εκτός των καθηκόντων του, εκτός της περιοδείας και θα τον αφήσει με ένα μισοτελειωμένο ντοκιμαντέρ.


Πρακτικά γνωρίζετε ήδη πως το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε παρά τα προβλήματα που είχε να υπερπηδήσει ο Τομ Μπέρνινγκερ αλλά το πώς, καλύτερα να το δείτε στην μεγάλη οθόνη, αφού η ταινία προβάλλεται απόψε (Παρασκευή 27 Σεπτ.) στις 23:00 στον κινηματογράφο Odeon Opera (Αίθουσα 1) και αύριο Σάββατο στις 18.30 στον κινηματογράφος Δαναός (2), παρουσία του σκηνοθέτη της Tom Berninger και του παραγωγού Craig Charland που θα βρίσκονται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του Φεστιβάλ.


Το φιλμ είναι γεμάτο από τις μελωδίες και τον παλμό της νεοϋορκέζικης πεντάδας που ξεκίνησε απ’ το Σινσινάτι για να κατακτήσει τον κόσμο, αληθινές – προσωπικές τους στιγμές (κυρίως του Ματ) που μπορεί να μην κολακεύουν πάντα, τις αδέξιες και αστείες πολλές φορές στιγμές του Τομ, την αγωνία του, τη δουλειά του και την πίστη του για αυτή την ταινία. Στα highlights η τελευταία σκηνή στη συναυλία που συμπυκνώνει την ουσία της σχέσης του με τον αδελφό του κλείνοντας την αφήγηση με τρόπο που
θα ζήλευαν και στις καλύτερες ταινίες μυθοπλασίας.




Το «Mistaken for Strangers» διαγωνίζεται στο Μουσικό Διαγωνιστικό τμήμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Της Λίας Παππά

Δείτε το τρέιλερ:

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More